T-Pro / D-Pro
T-Pro / D-Pro
Endüstriyel gıda üreticileri için T-Pro ve D-Pro markalarımızla vital buğday glüteni, pirinç unu, soya unu, nohut unu, mercimek unu gibi çeşitli un ve bakliyat ürünleri sunuyoruz. Ayrıca, D-Oleik 70+ markamız altında Yükek Oleikli Ayçiçek Yağı da üreterek, endüstriyel ihtiyaçlara yönelik yüksek kaliteli çözümler sağlıyoruz. Tüm ürünlerimiz, endüstriyel standartlara uygun olarak üretilmekte ve güvenilirlik ile yüksek kalite standardını bir araya getirmektedir.
Pirinç Unu
Pirinç unu, beyaz veya kahverengi pirinç tanelerinin öğütülmesi ile elde edilen, hafif ve ince tozlu bir un çeşididir. Glutensizdir.
- Kullanım Alanları
- Bebek Maması ve Hazır Gıda üretiminde
- Sos ve Çeşni yapımında
- Bisküvi, şekerleme ve kek üretiminde
- Ekmek ve Hamur işlerinde
- Kuru Meyve işlemede
- Kağıt, kozmetik, tekstil sektöründe kullanıldığıda bilinmektedir.
Vital Buğday Gluteni
Vital buğday gluteni, yüksek kaliteli buğday unundan elde edilen ince toz halindeki yüksek kaliteli bir proteindir.
- Kullanım Alanları
- Ekmek Fabrikaları
- Un Fabrikaları
- Vegan Et Ürünleri
- Soslar ve Diğer Gıdalar
Soya Unu
Soya fasulyesi, yabancı maddelerden arındırıldıktan sonra kabuğu alınarak, ekstraksiyon yöntemi ile yağı alınıp istenilen boyutlarda öğütülüp un haline getirilir. %100 bitkisel olup, içinde herhangi bir katkı maddesi bulunmayan doğal bir üründür ve %50 protein içerir.
- Kullanım Alanları
- Soya, günümüzde başta veganlar olmak üzere, herkes için hayvansal ürünlere alternatif oluşturur.
- Soya sütü ve soya unu, inek sütü ve buğday ununa alternatiftir.
- Soya köftesi, soyanın besin değeri nedeniyle et köftesine alternatif olup,içerdiği protein ve aminoasit yapısı ile ete benzer özellikler gösterir.
- Tofu, hayvansal peynire alternatif bir soya peyniridir.
Nohut Unu
Kurutulmuş ve öğütülmüş nohuttan yapılan glutensiz bir un çeşididir. Yüksek protein kaynağıdır. Lif bakımından zengindir.
- Kullanım Alanları
- Fırıncılık
- Atıştırmalık
- Çorbalar ve Soslar
- Et ve Vegan ürünleri
- Besin takviyeleri
- Humus üretimi
- Emicilik, bağlama ve jel oluşturma gibi çeşitli işlevsel özelliklere sahiptir.
Mercimek Unu
Kırmızı veya yeşil mercimeğin öğütülmesi ile elde edilen bir besindir. Glutensizdir. Protein, lif, vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir.
- Kullanım Alanları
- Glutensiz ürün yapımında
- Atıştırmalık
- Çorbalar ve Soslar
- Besin takviyeleri
- Vegan Ürünlerinde
Kırık Pirinç
Çeltiğin, tekniğine uygun olarak yabancı maddelerden arındırılması, kavuzlarının soyulması, tanelerin ayrılması, beyazlatılması, toz halindeki kepeğinden ayrılması, parlatılması, boylanması, kırıkların ve pirinç dışındaki diğer maddelerin ayrılması ile elde edilen üründür.
- Kullanım Alanları
- Konservecilik
- Pet food
- Bebek Maması üretimi
- Sübye Üretimi
- Çorba ve Sos Üretimi
Kırık Mercimek
Daha çok işletmelerin ilgi gösterdiği kırık mercimek üretim aşamasında kırma işlemi esnasında elek altı bir ölçüye düşmesi ile elde edilir. Çorba ve hazır çorba vb. ürünlerde hızlı kıvam tutması ile bilinmektedir.
- Kullanım Alanları
- Fırıncılık
- Pet food
- Çorba ve Sos Üretimi