Un
Mercimek Unu
Kırmızı veya yeşil mercimeğin öğütülmesi ile elde edilen bir besindir. Glutensizdir. Protein ,lif ,vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir.
- Kullanım Alanları
- Glutensiz ürün yapımında
- Atıştırmalık
- Çorbalar ve Soslar
- Besin takviyeleri
- Vegan Ürünlerinde
Nohut Unu
Kurutulmuş ve öğütülmüş nohuttan yapılan glutensiz bir un çeşididir. Yüksek protein kaynağıdır. Lif bakımından zengindir.
- Kullanım Alanları
- Fırıncılık
- Atıştırmalık
- Çorbalar ve Soslar
- Et ve Vegan ürünleri
- Besin takviyeleri
- Humus üretimi
- Emicilik,bağlama ve jel oluşturma gibi çeşitli işlevsel özelliklere sahiptir
Soya Unu
Soya fasülyesi yabancı maddelerden arındırıldıktan sonra kabuğa alınıp ekstraksiyon yöntemi ile yağı alınarak istenilen boyutlarda öğütülüp un haline getirilir. %100 Bitkisel içinde herhangi bir katkı maddesi bulunmayan, doğal %50 Proteine sahip bitkisel üründür.
- Kullanım Alanları
- Soya, günümüzde başta veganlar olmak üzere herkes için hayvansal ürünlere alternatif oluşturur.
- Soya sütü ve soya unu, inek sütü ve buğday ununa alternatiftir.
- Soya köftesi, soyanın besin değeri nedeniyle et köftesine alternatif olup, içerdiği protein ve aminoasit yapısı ile ete benzer özellikler gösterir. Tofu hayvansal peynire alternatif bir soya peyniridir.
Pirinç Unu
Pirinç unu beyaz veya kahverengi pirinç tanelerinin öğütülmesi ile elde edilen, hafif ve ince tozlu bir un çeşididir. Glutensizdir.
- Kullanım Alanları
- Bebek Maması ve Hazır Gıda üretiminde
- Sos ve Çeşni yapımında
- Bisküvi ,şekerleme ve kek üretiminde
- Ekmek ve Hamur işlerinde
- Kuru Meyve İşlemede
- Kağıt, kozmetik, tekstil sektöründe kullanılmaktadır.