Tahıl Bakliyat

Bakliyat kategorisinde kırmızı mercimek, yeşil mercimek, pirinç, bulgur, fasulye, çeltik, nohut ve bezelye ürünlerimizle sofralara tat katıyoruz.

Tahıl kategorisinde buğday, arpa, mısır, yulaf ve çavdar ile bereketi ve lezzeti mutfaklara taşıyoruz.

Pirinç

Dünyada ve ülkemizde en temel tüketim gıda maddeleri arasında yerini alan pirinç; nişasta ve karbonhidratın yanı sıra protein, kalsiyum, demir, fosfor ve potasyum gibi çeşitli vitaminler içerir.

Envaiçeşit ile sofralarda kendine her zaman yer bulan pirinç, tok tutma özelliği ile de en sık tüketilen ürünlerdendir.

Bulgur

Durum buğdaylarının tekniğine uygun olarak temizlenerek pişirilmesi, kurutulması ve kırılması ile elde edilen bulgur, lif bakımından zengin, karbonhidrat değeri düşük ve protein değeri yüksektir.

B1 vitaminleri ve folik asit de içerir. Bu özellikleri ile bulgur, en besleyici ve en çok tercih edilen besin kaynakları arasında yer alır.

Kuru Fasulye

Besin değeri bakımından oldukça zengin olan kuru fasulye protein, A ve C vitamini ile potasyum, demir ve kalsiyum içerir.

Acıkmayı önleyerek tok tutan kuru fasulye, başlı başına sofraların en vazgeçilmez yemeklerinden biri olmakla birlikte piyaz ve aşure gibi farklı lezzetlerde de kullanılır.

Kırmızı Mercimek

Oldukça sık tercih edilen bir besin olan kırmızı mercimek, besin değeri çok yüksek bir kuru baklagildir.

Bir kilo mercimekte bir kilo ete eş protein değeri, karbonhidrat ve mineraller bulunur. Lif içeriği yüksek olduğu için tok tutan kırmızı mercimek, en çok çorba olarak tüketilse de köfte, salata ve ekmeklerde de kullanılır.

Yeşil Mercimek

Lifli ve bol proteinli bir besin olan yeşil mercimek, B vitamini ve demir başta olmak üzere kalsiyum, manganez, sodyum, bakır, çinko ve fosfor mineralleri açısından zengindir.

Yüksek lif içeriği sayesinde uzun süre tokluk sağlayan yeşil mercimek özellikle çorbalarda, pilavlarda, salatalarda ve köftelerde tercih edilir.

Nohut

Karbonhidrat, lif, protein, B vitaminleri açısından zengin olan nohut, besleyici bir baklagil olarak sofralarda sıklıkla yer alır.

Sulu yemek türlerinin yanı sıra humus gibi mezelerde, dolmalarda ve salatalarda da kullanılır

Barbunya

Lif, bitkisel protein ve mineral bakımından zengin olan barbunya, A, B1, B6 ve C vitaminlerinin yanı sıra demir, magnezyum ve kalsiyumda da içerir.

Yüksek lif barındıran bir bakliyat olan barbunya en çok pilaki olarak tercih edilse de farklı yemeklerde de ana malzeme olarak kullanıldığı gibi köfte ve salatalarda da tüketilebilir.

Mısır

İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller ile beslenmede önemli bir yere sahip olan mısır, içinde B6, çinko, demir, magnezyum, potasyum ve demir gibi vitaminler barındırır.

Sebze statüsünde bulunan mısır, vücutta sağlıklı miktarda A vitamini üreten zengin bir beta-karoten kaynağıdır.

@danemgida